Tetszett a cikk?

Valószínűleg gázrobbanás következtében szerdán részben összeomlott egy irodaház Párizs központjában. Az épület legfelsőbb szintje leomlott, 17 személy megsérült, köztük hárman súlyosan.

A detonáció az épület harmadik, negyedik és ötödik szintjén történt. A tűzoltók most azt vizsgálják, maradtak-e emberek a romok között. Egy szemtanú szerint az épület legfelső szintje leomlott, majd hatalmas robaj hallatszott. Mivel sokáig azt lehetett hinni, hogy egy autóba rejtett pokolgép robbant fel, az emberek pánikba estek. A hatóságok szerint azonban valószínűleg gázszivárgás és nem merénylet okozta a robbanást.
A francia főváros második kerületében lévő irodaházban mintegy 140 tűzoltó vesz részt a mentési munkálatokban. A Reuters információ szerint a párizsi értéktőzsde közelében lévő irodaház ügyvédi irodáknak, könyvelőknek és távközlési cégeknek adott otthont. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!