Ejtőernyős ugrás közben csütörtökön meghalt Jürgen Möllemann volt alkancellár, a német Szabaddemokrata Párt (FDP) egykori vezető politikusa. Feltételezések szerint Möllemann öngyilkosságot követett el, miután házkutatást rendeltek el érdekeltségi köréhez tartozó ingatlanokban.

Möllemann halálának hírét a recklinghauseni rendőrség szóvivője jelentette be. A halál pontos körülményei egyelőre nem ismeretesek, de az sem elképzelhetetlen, hogy Möllemann öngyilkosságot követett el, miután házkutatást rendeltek el érdekeltségi köréhez tartozó ingatlanokban. A politikus ellen ügyészségi vizsgálat folyt egyebek között adócsalás gyanúja miatt.
A dpa német hírügynökség jelentése szerint az ügyészség hivatalnokai és adóügyi nyomozók hatoltak be a déli órákban Möllemann házába, miután a képviselő mentelmi jogát felfüggesztették Berlinben.
Jürgen Möllemann, aki a Német-Arab Társaság elnöke is volt, a 2002. szeptember 22-ei választást megelőzően Izrael-ellenes kijelentéseivel és a németországi zsidó szervezetek egyes vezetői elleni támadásokkal keltett feltűnést, kiváltva mind a szociáldemokraták, mind a keresztény pártok rosszallását; ezért tavaly szeptemberben lemondott a párt országos alelnökségéről. Möllemann közvetlenül a választások előtt a postaládákba dobált szórólapján is terjesztette antiszemita nézeteit. Az FDP tavaly októberben közzétette, hogy a tartományi pártpénztár vizsgálatakor úgy találták, a szórólapakciót Möllemann illegális pénzekből finanszírozta; a 840 ezer eurós "névtelen" adomány egy része állítólag Líbiából származik. Möllemann akkor a párttisztségeiből való eltávolítást azzal előzte meg, hogy mind a tartományi elnöki tisztségről, mind a frakcióvezetőségről lemondott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az MTVA-ban képviselőket taszigáló biztonságiak cége a közbeszerzésekben is verhetetlen

Az MTVA-ban képviselőket taszigáló biztonságiak cége a közbeszerzésekben is verhetetlen

Öttusa-világbajnokság is lesz Magyarországon

Öttusa-világbajnokság is lesz Magyarországon

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Összkarácsonyi Békemenetet szervez “hálából” a Kétfarkú

Összkarácsonyi Békemenetet szervez “hálából” a Kétfarkú

Több önkormányzat jól lehúzza az Airbnb-zőket

Több önkormányzat jól lehúzza az Airbnb-zőket

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2