Tetszett a cikk?

Carlos Santana az AIDS elleni küzdelem céljára ajánlja fel nyári koncertkörútjának teljes nyereségét, számítása szerint mintegy 2,5-3 millió dollárt. A világon jelenleg 42 millió AIDS-beteg, illetve HIV-fertőzött ember él.

Az 55 éves mexikói születésű gitáros, énekes és zeneszerző június 13-án az észak-karolinai Raleigh városban kezdi, és július 14-én Los Angelesben fejezi be a Shaman című lemezéről elnevezett koncertkörutat.
A Los Angelesben csütörtökön több világhírű amerikai filmszínésszel, köztük Samuel L. Jacksonnal és Alfre Woodarddal, valamint Desmond Tutu Nobel-békedíjas dél-afrikai érsekkel közösen tartott sajtóértekezleten Santana elmondta, hogy a nyereséget a Művészek az új Dél-Afrikáért nevű alapítványnak ajánlja fel. E csoport a '80-as végén alakult meg azzal a céllal, hogy támogassa a dél-afrikai apartheid rendszer megbukását célzó gazdasági büntetőintézkedéseket. Feladata mára átalakult: az AIDS terjedése ellen küzdő dél-afrikai csoportokat támogatja.
A világon 42 millió ember betegedett meg AIDS-ben, vagy hordozza magában a betegségért felelős HIV-vírust, és közülük 29 millióan élnek Afrikának a Szahara alá eső területén. A Dél-afrikai Köztársaság a világ legfertőzöttebb országa: több mint ötmillión betegedtek meg AIDS-ben, vagy hordozzák magukban a betegség vírusát. Naponta 1600 dél-afrikai fertőződik meg HIV-vírussal és 600-an halnak meg az AIDS következtében - emlékeztetett az AP. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhallgatta a Nemzeti Filmintézet az egyik magyar fesztiválsikert

Elhallgatta a Nemzeti Filmintézet az egyik magyar fesztiválsikert

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma