Tetszett a cikk?

Az észak-koreai kormánynak azonnal le kell állítania nukleáris fegyverkezési programját – közölte hétfőn Ari Fleischer szóvivő a Fehér Ház álláspontját. Phenjan hivatalosan hétfőn jelentette be, hogy nukleáris elrettentő erő megteremtésére törekszik.

A saját nukleáris elrettentő erő szükségességét – hétfői hivatalos közleményében - Észak-Korea az amerikai fenyegetéssel, hagyományos fegyverzetei csökkentésének szükségességével és gazdasági érdekeivel magyarázta.
A Fehér Ház szóvivője szerint az észak-koreai népre nézve a legnagyobb fenyegetést az észak-koreai kormány jelenti , amiért a phenjani vezetés az alapvető forrásoktól fosztja meg az embereket.
Az Egyesült Államok korábban összevonta a Dél-Koreában állomásozó amerikai erőket, amelyre reagálva Phenjan vasárnap azzal vádolta Washingtont, hogy a művelet az ellene indítandó háború nyitánya, és megfenyegette az amerikai erőket, hogy "megfelelő erővel azonnal visszavág támadásuk esetén".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?