Tetszett a cikk?

Szlovákiában ismeretlen tettes zsarolja a Tesco áruházláncot. A 12 millió koronát követelő zsaroló május 24-én a Tesco besztercebányai áruházában már fel is robbantott egy kis erejű pokolgépet, amely azonban nem okozott jelentős kárt.

A nagy károk előidézésével fenyegető ismeretlen azt akarja, hogy egy adott időpontban emelkedjen a város fölé egy helikopter, amelynek fedélzetén - egy előre megadott hívószámú mobiltelefonnal és a követelt pénzösszeggel - a Tesco embere várja az utasításokat arra vonatkozóan, hogy hol dobja ki a gépből a pénzeszsákot a gépből. A zsarolás tényével egyidejűleg az is kiderült, hogy a múlt héten szombaton Besztercebánya (Banská Bystrica) fölött - a zsaroló utasításainak megfelelően - valóban körözött a helikopter. A zsaroló akkor a várostól nyugatra lévő hegyvidéki erdők fölé "vezérelte" a gépet, ahol utasításainak megfelelően a pénzt ki is dobták, ám az ismeretlen vasárnap estig nem mutatkozott a helyszínen, így a pénzt sem vitte el. A rendőrség tovább nyomoz az ügyben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője

Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról