Tetszett a cikk?

Ellenséges tűz következtében lezuhant egy Apache típusú amerikai helikopter Irak nyugati részén, egy F-16-os vadászbombázó pedig Bagdadtól délnyugatra csapódott be csütörtökön. A gép pilótáját és az Apache AH-24-es legénységét is épen és egészségesen találták meg a felkutatásukra indult szárazföldi erők.

Szaddám Huszein iraki elnök április közepén történt megbuktatása óta először fordult elő, hogy földről indított ellenséges támadás következtében lezuhant a szövetséges erők egy helikoptere. Az amerikai központi parancsnokság (Centcom) nem közölte pontosan, hol zuhant le az Apache. Két Apache helikopter tüzet nyitott a lezuhant helikopter közelében tartózkodó iraki irreguláris erőkre.
A Bagdadtól nyugatra és északra fekvő területeken az amerikai csapatok egyre növekvő ellenállással szembesülnek. A 101. légi deszant hadosztály katonái az iraki fővárostól 95 kilométerre északra támadást intéztek csütörtökön egy gyaníthatóan terroristákat kiképző központ ellen. Irak nyugati részén több embert megöltek a koalíciós erők egy szerda éjjeli összecsapásban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?