Tetszett a cikk?

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 74 "feltételezett szimpatizánsa" esett az amerikai erők fogságába az észak-iraki Kirkuk közelében - közölte az amerikai központi parancsnokság (Centcom). Korábban legalább hetven embert öltek meg amerikai csapatok egy "terrorista-kiképzőtábor" felszámolása és egy másik öszecsapás során Irakban.

A Reuters brit hírügynökség értesülései szerint az utóbbi, csütörtök reggel indított akcióban - amely a háború utáni legnagyobb szabású hadművelet Irakban - egy amerikai katona könnyebben megsérült. A mintegy 4000 fős koalíciós erő által északnyugat-Irakban megindított akció "a Baasz Párthoz hű elemek kifüstölésére, illetve félkatonai csoportok és más felforgató elemek felszámolására irányuló művelet része" - közölték katonai források.
Pénteken amerikai katonai egységek huszonhét fegyverest öltek meg a Bagdadtól északra fekvő Balad település térségében, amikor egy fegyveres csoport páncéltörő rakétákkal támadást indított a 4. amerikai gyalogos hadosztály ellen - jelentette közleményében az amerikai központi parancsnokság (Centcom). A közlemény szerint a harckocsik tüzet nyitottak a támadókra, és négy embert megöltek közülük; a többiek menekülni kezdtek. Az amerikai egységek ekkor Apache AH-64 helikopterek támogatása mellett üldözőbe vették őket, és további huszonhárom embert megöltek.
Az észak-iraki Moszulban három iraki megsebesült iraki civilek és amerikai katonák összetűzésében.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ

Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ

Földényi F. László: Vidnyánszky a művészeti életben azt teszi, amit a hazai oligarcháknak tenniük kell

Földényi F. László: Vidnyánszky a művészeti életben azt teszi, amit a hazai oligarcháknak tenniük kell

A Wizz Air vezérigazgatója szerint legelőbb 2024-re állhat talpra a szektor

A Wizz Air vezérigazgatója szerint legelőbb 2024-re állhat talpra a szektor