Tetszett a cikk?

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó konszern 25 év után elveszítette vezető helyét a polgári repülőgépek piacán, miután az idén valószínűleg 20 géppel kevesebbet tud eladni, mint fő riválisa, az Airbus.

Noel Forgeard, a nyugat-európai repülőgépgyártó konzorcium, az Airbus vezérigazgatója a párizsi repülési kiállításon,a hét végén közölte: bízik abban, hogy a polgári repülés legrosszabb évei most már véget érnek és a társaság nagy vetélytársánál, a Boeingnél jobban szerepel a fellendülés időszakában. A cég ebben az évben 300 repülőgép leszállítására lát esélyt. Az eredeti üzleti tervekben 315 repülőgép idei értékesítése szerepelt a terveikben, de a módosított szám alapján is megelőznék az amerikai Boeing vállalatot. A Seattle-i konszern ugyanis a napokban azt közölte, hogy az idén 280 repülőgép leszállítására lát lehetőséget, és ez a szám jövőre sem lesz 300 darabnál több.
Az Airbus vezérigazgatója azt is jelezte, hogy 2004-re az ideivel egyező nagyságrendű szállításokat tart valószínűnek. „Realisták vagyunk, de egyszersmind optimisták is, mert a piac jobb, mint ahogy számítottuk, és több gépet rendeltek tőlünk, mint nem is oly régen gondoltuk volna” – mondta Forgeard. Az eredeti üzleti tervek mérséklésének gondolta a SARS-járvány megjelenése után merült fel komolyan, hiszen ezzel egy időben bizonytalan volt még az iraki háború kimenetele, jelen volt a terrorizmustól való félelem és a világgazdaság teljesítménye sem javult elég gyorsan. Most viszont már úgy látszik, hogy érdemes a repülőgép üzletben is az optimista forgatókönyveket elővenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Habsburg György: Szélhámos a Dunaferr-ügyben feltűnt ukrán Habsburg

Habsburg György: Szélhámos a Dunaferr-ügyben feltűnt ukrán Habsburg

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó