Tetszett a cikk?

Összesen húsz ország ajánlott fel kontingenseket az Irakba készülő többnemzetiségű hadosztályba. Jelenleg a művelet részleteire vonatkozó konzultációk zajlanak. Egy lengyel tábornok szerint veszélyes lehet a küldetés.

Spanyolország 1100-1300 katonát küld a lengyel vezetésű nemzetközi hadosztályba, és Hondurasszal, Dominikával, Salvadorral és esetleg Nicaraguával működik majd együtt egy külön spanyol nyelvű részövezetben, Kádiszíja és Nedzsef tartományokban – közölte Jerzy Szmajdzinski lengyel nemzetvédelmi miniszter kedden. Szmajdzinski elmondta: nem terveznek nemzetközi hadgyakorlatot Lengyelország területén, hanem a lengyel dandár kötelékéhez csatlakozó alegységek a saját országukban készülnek fel a misszióra.
Lengyelország Irak felső-déli részén kap egy övezetet, és egy hozzávetőleg 7 és fél ezres többnemzetiségű hadosztályt irányít majd. Összesen 20 ország ajánlott fel kontingenseket ebbe a hadosztályba, köztük Bulgária, Románia, Lettország, Litvánia, Szlovákia és Magyarország.
Andrzej Tyszkiewicz tábornok, a lengyel övezet jövőbeni parancsnoka szerint nehéz lesz a küldetés, és a résztvevőknek a legrosszabb helyzetekre kell felkészülniük és számítaniuk kell az irakiak támadásaira is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

KAP: a kínai vakcina kompatibilis lesz az Android-eszközökkel

KAP: a kínai vakcina kompatibilis lesz az Android-eszközökkel

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól