Tetszett a cikk?

Kedden immár a második éjszaka voltak zavargások a Michigan állambeli Benton Harbor kisvárosban amiatt, hogy egy fekete motorkerékpáros a rendőrök elől menekülve halálos balesetet szenvedett.

Egy üresen álló kétemeletes házat kedd éjszaka felgyújtottak, az oltásra kiérkező tűzoltókat pedig a helyiek nem engedték az épület közelébe. Az egyik – a lángok közelébe férkőző - tűzoltót megsebesítették. A háromórás csetepatéban a rendőrök senkit sem tudtak őrizetbe venni a túlerőben lévő tömegből, amely négy rendőrjárművet súlyosan, hármat pedig kisebb mértékben megrongált. Két tűzoltó kocsi is károkat szenvedett.
Benton Harborban többen azzal magyarázzák az elszabadult haragot, hogy a feketék a 12 ezer lakosú városban gyakori rendőri zaklatásnak vannak kitéve. Korábban egy 28 éves fekete motorkerékpáros – a rendőrök elől menekülve – egy épületnek hajtott és szörnyethalt.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma