Tetszett a cikk?

Naponta átlagosan hatvanszor fújnak riadót Izraelben különböző támadások miatt, amelyeknek körülbelül a fele mögött a Hamász szélsőséges palesztin szervezet áll - állítja az izraeli közszolgálati rádió.

Megsebesült egy izraeli katona hétfő hajnalban, miközben egysége, rövid időre behatolt Hán-Júnisz városba, a Gázai övezet déli részén. A katonák a hadsereg közleménye szerint azért hatoltak be a palesztin önkormányzat területére, mert palesztin fegyveresek a város egyik épületéből lőtték a hadsereg közeli hadállásait és zsidó telepesek kolóniáit.
A palesztinok állítólag a múlt héten 31 aknagránátot és egy harckocsi-elhárító rakétát lőttek ki onnét, és megsebesítettek egy katonát, valamint egy telepest. Az izraeliek most lerombolták ezt az épületet. Szintén izraeli katonai forrás szerint Kasszám típusú, házi készítésű rakétát lőttek ki vasárnap éjjel szintén a Gázai övezetből a Negev-sivatagban található Szderót falura. A rakéta megrongált egy házat.
Az izraeli közszolgálati rádió biztonsági forrásokra hivatkozva jelentette, hogy naponta átlagosan hatvanszor fújnak riadót az országban Izrael-ellenes támadások miatt, és e támadásoknak körülbelül a fele mögött a Hamász szélsőséges palesztin szervezet áll.
Szintén a rádióban hangzott el, hogy Izrael elutasította azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén a Hamász hajlandó volna ideiglenesen tűzszünetet tartani. Ámosz Gilad izraeli tábornok, az izraeli hadseregnek a megszállt területeken való tevékenységét összehangoló parancsnoka kijelentette a rádiónak adott nyilatkozatában: a Hamász csak időt akar nyerni a tűzszünettel, hogy azalatt megerősödjön. Bejelentette, hogy hamarosan megrendezik a következő izraeli-palesztin biztonsági találkozót - Mohamed Dahlán palesztin belbiztonsági államminiszter és őközte -, de ennek időpontját nem mondta meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet