Naponta átlagosan hatvanszor fújnak riadót Izraelben különböző támadások miatt, amelyeknek körülbelül a fele mögött a Hamász szélsőséges palesztin szervezet áll - állítja az izraeli közszolgálati rádió.

Megsebesült egy izraeli katona hétfő hajnalban, miközben egysége, rövid időre behatolt Hán-Júnisz városba, a Gázai övezet déli részén. A katonák a hadsereg közleménye szerint azért hatoltak be a palesztin önkormányzat területére, mert palesztin fegyveresek a város egyik épületéből lőtték a hadsereg közeli hadállásait és zsidó telepesek kolóniáit.
A palesztinok állítólag a múlt héten 31 aknagránátot és egy harckocsi-elhárító rakétát lőttek ki onnét, és megsebesítettek egy katonát, valamint egy telepest. Az izraeliek most lerombolták ezt az épületet. Szintén izraeli katonai forrás szerint Kasszám típusú, házi készítésű rakétát lőttek ki vasárnap éjjel szintén a Gázai övezetből a Negev-sivatagban található Szderót falura. A rakéta megrongált egy házat.
Az izraeli közszolgálati rádió biztonsági forrásokra hivatkozva jelentette, hogy naponta átlagosan hatvanszor fújnak riadót az országban Izrael-ellenes támadások miatt, és e támadásoknak körülbelül a fele mögött a Hamász szélsőséges palesztin szervezet áll.
Szintén a rádióban hangzott el, hogy Izrael elutasította azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén a Hamász hajlandó volna ideiglenesen tűzszünetet tartani. Ámosz Gilad izraeli tábornok, az izraeli hadseregnek a megszállt területeken való tevékenységét összehangoló parancsnoka kijelentette a rádiónak adott nyilatkozatában: a Hamász csak időt akar nyerni a tűzszünettel, hogy azalatt megerősödjön. Bejelentette, hogy hamarosan megrendezik a következő izraeli-palesztin biztonsági találkozót - Mohamed Dahlán palesztin belbiztonsági államminiszter és őközte -, de ennek időpontját nem mondta meg. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
7,5 milliárd forintos egészségügyi beszerzés jön a honvédségnél

7,5 milliárd forintos egészségügyi beszerzés jön a honvédségnél

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Néhány másodperc alatt eljut egy 3 éves gyerek szintjére a mesterséges intelligencia

Néhány másodperc alatt eljut egy 3 éves gyerek szintjére a mesterséges intelligencia

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Adventi irodalmi naptár - december 13.

Adventi irodalmi naptár - december 13.

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is

Ab: A jegybank legyőzte a Kúriát is