Iszlám radikális csoportok egyezményt írtak alá arról, hogy három hónapra felfüggesztik Izrael elleni támadásaikat. Egy izraeli belbiztonsági szerv szerint megnőtt a veszélye annak, hogy zsidó szélsőségesek merényletet hajtsanak végre Ariel Saron izraeli kormányfő ellen. Közben az izraeli erők két palesztint öltek meg a Gázai-övezetben.

A Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalom egyik rangidős tisztségviselője szerda este tudatta, hogy a Hamász, az Iszlám Dzsihád és a Fatah tűzszüneti egyezményének értelmében három hónapra felfüggesztik Izrael elleni támadásaikat. Egy neve elhallgatását kérő palesztin forrás közölte: a tűzszünetért cserébe azt követelik Izraeltől, hogy vessen véget a radikális palesztinok elleni célzott támadásoknak és a palesztin területekre való katonai behatolásoknak. Felszólítják továbbá Izraelt, hogy engedje szabadon a fogságában levő palesztinokat.
Közben izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki egy gépkocsira a Gázai övezetben, Hán-Júnisz közelében és megöltek két palesztint. A megsemmisült autók egyike a Hamász egyik aktivistájáé, bizonyos Mohamed Maszrié volt. A Hamász szerint a szervezet fegyveres szárnya, az Ezzeddin al-Kasszám Brigádoknak egy tagja volt a támadás célpontja.
Szerdán Gideon Ezra izraeli tárca nélküli miniszter – belbiztonsági forrásokra hivatkozva - közölte: megnőtt annak a veszélye, hogy zsidó szélsőségesek merényletet hajtsanak végre Ariel Saron izraeli kormányfő ellen. A zsidó szélsőségesek Saron elleni támadása a kormányfőnek a palesztin állam létrehozásával és a zsidó telepek felszámolásával kapcsolatos álláspontja miatt vált elképzelhetővé. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Még az autók fényezése is más lesz az önvezetés miatt

Még az autók fényezése is más lesz az önvezetés miatt

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Évtizedek óta tudhatja a Johnson&Johnson, hogy azbesztes a babahintőpora

Évtizedek óta tudhatja a Johnson&Johnson, hogy azbesztes a babahintőpora

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

Gomez duplával mattolta Dárdaiékat

Gomez duplával mattolta Dárdaiékat

Egy hétig bámulhatjuk a meztelen valóságot – januárban újra BIDF

Egy hétig bámulhatjuk a meztelen valóságot – januárban újra BIDF