Tetszett a cikk?

A több mint egy hétig tartó teheráni diákmegmozdulások motorjának tartott, az Egység Megszilárdításának Irodája (BCU) elnevezésű szervezet főtitkárát, Abdollah Momenit civil ruhás rendőrök fogták le, miközben néhány más diák társaságban az egyetem tanárképző karára akart bemenni.

Mint Momeni barátai az AFP francia hírügynökséggel közölték, a diákvezetőt a rendőrök megbilincselték, és betuszkolták egy fehér gépkocsiba, megfenyegetve a társágában lévő többi diákot is, akik barátjuk védelmére akartak kelni. A több teheráni, illetve vidéki diákszervezetet tömörítő BCU volt a legaktívabb a teheráni egyetemi tüntetések szervezésében.
Golam Reza Zarifiján, az iráni vezetésnek a felsőoktatásért felelős illetékese szerint a tüntetések során mintegy 80 diákot vettek őrizetbe, köztük 32-t Teheránban. Azt állította, hogy a hatóságok igyekeznek elérni mindazok rövid időn belüli szabadon bocsátását, akik nem követtek el bűncselekményt. Az iráni diákszervezetek szerint az őrizetbe vettek száma a Zarifiján által említettnél sokkal nagyobb. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain