Tetszett a cikk?

Tizenkét halálos áldozata és öt sebesültje van annak a hétfői repülőszerencsétlenségnek, amelynek során egy lakónegyedre zuhant egy katonai szállító repülőgép az Algírtól 35 kilométerre délre fekvő Bu-Fárik körzetében. A baleset egy Hercules C-130 típusú óriás négymotoros katonai szállító gépet ért, amelynek egyik hajtóműve a bu-fáriki légikikötőből való felszállás után hirtelen kigyulladt.

Az áldozatok közül négyen a repülőgép személyzetének tagjai voltak. A polgári áldozatok között hét gyermek és három nő volt. Az algériai csendőrség, a polgári védelem, és a nemzetbiztonsági egységek azonnal a helyszínre siettek és kiürítették a katasztrófa által érintett épületeket. Néhány embert sikerült kimenteni a romok alól.
A légi támaszpont parancsnoka szerint a szerencsétlenség műszaki okokból következett be. A baleset körülményeinek kivizsgálására bizottságot állítottak fel .
Márciusban egy Boeing 737-es zuhant le az algériai Szaharában; a 102 halálos áldozatot követelő légiszerencsétlenség a legsúlyosabb volt Algériában, amióta 1962-ben az ország függetlenné vált Franciaországtól. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három kilót ledobtak az új Bubiról

Három kilót ledobtak az új Bubiról

Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook

Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna