Tetszett a cikk?

Izraeli rendőrök kedd reggel megkezdték az észak-izraeli Názáretben fekvő Angyali Üdvözlet bazilika közelében épülő mecset alapzatának lerombolását. Az izraeli kormány még tavaly döntött a mecset építésének leállításáról.

A rendőrök, akik bontókalapácsokkal láttak hozzá az építmény alapjainak szétzúzásához, eltávolították az építési telken összegyűlt néhány száz názáreti muzulmánt. Hét tiltakozó arabot őrizetbe vettek, a helyszínre vezényelt rendőrök százai közül kettőt késsel könnyebben megsebesítettek.
Az engedély nélkül épített alapzat lerombolásra egy bírósági határozat kötelezte a muzulmán ingatlanok igazgatásával megbízott szervezetet, a Waqfot. Az izraeli kormány tavaly úgy határozott, hogy leállítja a keresztények és muzulmánok között nagy feszültséget kiváltó mecset építését. A város lakosságának muzulmán többsége visszautasította a döntést.
Közben izraeli katonák lelőttek egy palesztin fegyverest, aki kedd reggel az észak-ciszjordániai Túl-Karmnál tüzet nyitott a hadsereg egyik ellenorzőpontjára. Az Ariel Saron izraeli miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin kormányfő tervezett megbeszélései előtt elkövetett támadásért még egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Megvan az idei Év Autója

Megvan az idei Év Autója

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk