Tetszett a cikk?

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök csütörtökön sajnálkozásának adott hangot előző napi kijelentései miatt a német kancellárral, Gerhard Schröderrel folytatott telefonbeszélgetése során.

Berlusconi szerdán az Európai Parlamentben annyira méltánytalannak találta Martin Schulz német szociáldemokrata képviselő bírálatát, hogy felajánlotta neki: játssza el a kápó szerepét egy Olaszországban most készülő, náci haláltáborban játszódó filmben. Schröder a telefonbeszélgetés után azt is közölte, hogy Berlusconi sajnálkozásával a német kormány számára az ügy lezárult, más kérdés, hogy mit tesz az Európai Parlament. A kancellár hangsúlyozta: Európa érdeke, hogy az olasz elnökség sikeres legyen, különösen az európai alkotmányos szerződésen dolgozó kormányközi konferencia. Olaszország július elsején vette át Görögországtól fél évre az EU-elnökséget. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kevesebb eladó többet keresett tavaly

Kevesebb eladó többet keresett tavaly

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Vihar előtti csend látható a lakáshiteleknél?

Vihar előtti csend látható a lakáshiteleknél?