Tetszett a cikk?

Horvát lapértesülés szerint Oszama bin Laden terroristái akciókat terveznek Horvátországban. A belügyminisztérium rendkívüli biztonsági intézkedéseket rendelt el mind a hét horvátországi repülőtéren.

A Globus című zágrábi hírmagazin pénteken megjelent e heti számának címoldalán Fenyeget az al-Kaida címmel közölte: a hírszerző ügynökségek és a horvát belügyminisztérium megerősítette, hogy információik szerint az Oszama bin Laden vezette terrorszervezet tagjai utasszállító repülőgépek elrablását tervezik Horvátországban, amelyeket a térségben valamely amerikai célpontra, nagykövetségi épületre vagy katonai támaszpontra irányítanának. Erről a horvát hírszerzés közvetlenül a négy héttel ezelőtti pápalátogatás előtt értesült külföldi hírszerző szolgálatoktól. E források szerint az al-Kaida terroristái hamis európai, feltehetően olasz útlevelekkel érkeznének Horvátországba. A belügyminisztérium rendkívüli biztonsági intézkedéseket rendelt el mind a hét horvátországi repülőtéren: Zágrábban, Splitben, Dubrovnikban, Eszéken (Osijek), Pólában (Pula), Fiumében (Rijeka) és Zárában (Zadar). A repülőterek fokozott ellenőrzése kényes helyzetbe hozta a horvát rendőrséget az idegenforgalmi idény elején - fűzte hozzá a Globus. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

300 ezres büntetést kapott a szolnoki BMW-s, aki 50 helyett 146-tal száguldozott

300 ezres büntetést kapott a szolnoki BMW-s, aki 50 helyett 146-tal száguldozott

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket