Tetszett a cikk?

Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátornak tulajdonított újabb hangszalagot játszott le kedden két arab televízióállomás, a libanoni al-Haját - LBC, illetve a katari központú al-Dzsazíra hírtelevízió. A szalagon Szaddám Huszein arra szólítja fel az irakiakat, hogy nemzeti és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül egységesen szálljanak szembe a koalíciós erők katonáival.

"Egyesítsétek erőiteket, bojkottáljátok a megszálló katonákat, cselekedjetek, és ne engedjétek őket berendezkedni Irakban" - hangoztatta Huszein. Felszólította az irakiakat, hogy minden alkalmas eszközzel, kereskedelmi embargóval, békés tüntetésekkel, polgári engedetlenségi megmozdulásokkal, puskákkal és ágyúkkal szálljanak szembe a megszállókkal.
A volt diktátor hangját jól ismerő újságírók véleménye szerint a szalagon Szaddám Huszein hangja hallható. Az al-Dzsazíra a múlt csütörtökön is lejátszott egy Szaddám Huszeinnek tulajdonított szalagot, annak a hangminősége azonban olyan gyenge volt, hogy a CIA elemzői szerint hitelességét lehetetlen volt megállapítani. Az al-Dzsazíra magát megnevezni nem kívánó gyártásvezetője elmondta: ez alkalommal új szalagról van szó. A nyilatkozó nem tudta megmondani, hogy miképpen és mikor került hozzájuk a felvétel. Washingtonban egy amerikai hírszerző tisztviselő kijelentette, hogy nem lehet tudni, hogy a szalag eredeti vagy sem. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napokig tarthat a helyreállítás az újfehértói vonatbaleset után, új menetrendet vezettek be

Napokig tarthat a helyreállítás az újfehértói vonatbaleset után, új menetrendet vezettek be

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától