Tetszett a cikk?

A fehérorosz hatóságok betiltottak egy amerikai csoportot, amely a helyi független médiát támogatta. Az Internews Network 2001 óta segítette a független televíziókat felszerelésekkel és tanácsadással.

A politikai ellenzék és rendszerbírálók elleni kampány keretében az Internews Network nevű szervezetet törölték az amerikai médiatámogatók listájáról, amit a minszki kormány jóváhagyott. Ezt szerdán este jelentette be a fehérorosz külügyminisztérium szóvivője. Alekszandr Parvencov, a minszki székhelyű szervezet tisztségviselője megdöbbenéssel fogadta a döntést. Az AFP hírügynökség jelentése szerint hangsúlyozta, az Internews Network nem sértett törvényt azóta, hogy 2001-ben megkezdte fehéroroszországi tevékenységét. A szervezet a helyi független televíziókat felszerelésekkel és tanácsokkal segítette.
Az Internews Network rövid időn belül a második betiltott külföldi médiaszervezet Fehéroroszországban. A hét elején az IREX nevű amerikai kutatóközpont jutott hasonló sorsra. Ugyancsak bezárták a fehérorosz politikát bíráló NTV orosz tévécsatorna minszki irodáját. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét