Tetszett a cikk?

Robbanószerkezetek léptek működésbe Korzikán pénteken egy megkülönböztető jelzés nélküli rendőrautó, továbbá két hétvégi ház közelében a sziget déli részén lévő Olmetóban. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A robbantásokat egyetlen szervezet sem vállalta magára.

Az egyik házat és a civilnek álcázott rendőrautót súlyos károsodás érte, a másik házban jelentéktelenebb kár keletkezett. Néhány nappal ezelőtt hasonló módon már súlyosan megrongáltak négy hétvégi házat a Franciaországhoz tartozó szigeten, amelynek lakói a múlt vasárnap rendezett népszavazáson elutasították a francia konzervatív kormány decentralizálási tervét.
A robbantásokat egyetlen szervezet sem vállalta magára, de az egyik szerkezetet annak a háznak a közelében helyezték el, ahol a múlt héten őrizetbe vették a Claude Erignac korzikai prefektus 1998-as meggyilkolásával gyanúsított Yvan Colonnát. A dpa hírügynökség szerint a robbantásokért a szeparatisták tehetők felelőssé. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét

Érkezik a mobilos Battlefield, teljes értékű játékot ígér az EA

Érkezik a mobilos Battlefield, teljes értékű játékot ígér az EA