Tetszett a cikk?

Le kellene fejezni egy japán miniszter kijelentése szerint annak a 12 éves japán fiúnak a szüleit, aki másfél héttel ezelőtt megölt Nagaszakiban egy négyéves gyermeket.

„Előbb végig kell hurcolni őket a városon, majd le kell fejezni" – mondta pénteki sajtóértekezletén Konoike Jositada, az ifjúság- és neveléspolitikai ügyekkel megbízott miniszter. Koidzumi Dzsunicsiro miniszterelnök megdorgálta a minisztert szélsőséges indulatkitöréséért. Konoike mégsem volt hajlandó visszavonni szavait. Kijelentette válaszában: amit mondott, az egy „szamurájfilmeket kedvelő ember metaforikus megfogalmazása volt".
A négyéves Tanemoto Sun július 1-i meggyilkolása nagy megdöbbenést okozott a szigetországban. A kisgyermek július 1-én eltűnt egy nagaszaki bevásárlóközpontból, ahova a szülei magukkal vitték. Amíg a szülők vásároltak, a kisgyermek elszakadt tőlük, elment megnézni a játékosztályt. Többé nem került elő élve. Négy kilométerrel távolabb, egy emeletes parkolóház lábánál találták meg meztelenre vetkőztetett, véres holttestét. A rendőrség a biztonsági kamerák felvételei alapján elfogott egy 12 éves fiút, és a fiatalkorú gyanúsított beismerte, hogy ledobta a kisgyermeket a parkolóház tetejéről.
Japánban hat éve is történt egy kiskorú által elkövetett gyerekgyilkosság. Az ország nyugati részén fekvő Kóbe városban egy 14 éves gyerek 1997-ben lefejezett egy 11 évest. A társadalom az akkori eset hatására szigorúbb büntetőtörvényeket követelt a fiatalkorú bűnözők ellen. A japán parlament 2001 áprilisában el is fogadott egy olyan törvénymódosítást, amely 16-ról 14 évre szállította le a büntethetőség korhatárát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből

Feleannyi iskolában van korlátozás, mint a második hullám tetőzésekor

Feleannyi iskolában van korlátozás, mint a második hullám tetőzésekor