Tetszett a cikk?

Július 30-tól új főszerkesztője lesz a The New York Times-nak. A Pulitzer-díjas Bill Keller az amerikai napilapnál tavasszal kirobbant plágium-botrány miatt júniusban távozó Howell Raines főszerkesztő helyébe lép.

A botrány azért robbant ki, mert a The New York Times egyik munkatársáról, Jayson Blairről kiderült, hogy a lapban megjelent belpolitikai témájú írásainak több mint fele nem felelt meg a valóságnak, illetve négy év alatt több tucat plagizált riportot adott le saját neve alatt. A Blair-botrány miatt júniusban távozott posztjáról Howell Raines főszerkesztő és Gerald Boyd szerkesztőségvezető. Mindketten 27 évig dolgoztak a lapnál. Raines távozását követően Joseph Lelyveld volt az ideiglenes főszerkesztő.
Az újonnan kinevezett 54 éves főszerkesztőtől, Bill Kellertől a BBC információi szerint azt várják, hogy vezetésével a The New York Times visszanyeri "a botrányban megsebzett" hitelét. A napilapot egyik nyilatkozatában "nemzeti kincsnek" nevező Keller 1984 óta dolgozik a The New York Times-nál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát