Tetszett a cikk?

Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök még ebben a hónapban találkozik George Bush amerikai elnökkel. A találkozón a két politikus a közel-keleti békefolyamatok előmozdításáról tárgyal. Ariel Saron izraeli kormányfő szerint palesztin kollégája - amerikai látogatását megelőzően - vele is találkozik.

Abbász hivatala szerdán közölte, hogy a Bush-Abbász találkozóra Washingtonban, július 25-én kerül sor, s témája a nemzetközi útiterv, a közel-keleti békefolyamat előmozdítása lesz. A tárgyalásokon többek között a palesztin foglyok szabadon engedése, a zsidó telepek bővítésének befagyasztása és más fontos témák kerülnek majd terítékre. Amerikai kormányforrások megerősítették, hogy a palesztin miniszterelnököt Washingtonba várják.
A palesztin kormányfőnek ez lesz az első washingtoni látogatása, de George Bush-sal már találkozott júniusban Jordániában. Abbász eddig nem akart külföldre utazni, mert azt várta az izraeli hatóságoktól, hogy szüntessék meg a Jasszer Arafat palesztin vezetővel szembeni megszorító intézkedéseket.
Ariel Saron izraeli miniszterelnök ugyancsak Washingtonba utazik a hónap végén; július 29-én fogadja őt Bush elnök. Egyelőre nem tudni, hogy az izraeli és palesztin miniszterelnök egy időben tartózkodik-e majd az Egyesült Államokban.
Közben a Norvégiában tárgyaló izraeli kormányfő szerdán azt közölte Kjell Magne Bondevik miniszterelnökkel, hogy vasárnap találkozik a palesztin miniszterelnökkel. Az izraeli-palesztin kormányfői találkozó helyszíne egyelőre nem ismert. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára

Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt