Tetszett a cikk?

Szaddám Huszein újabb beszédét tartalmazó felvételt tett közzé kedden az al-Arabíja arab hírtelevízió; Szaddám elismerte fiai, a "mártír" Udaj és Kuszaj elestét és kijelentette: ha száz másik fia lenne, azokat is feláldozná Irakért. Korábban, egy kedd hajnali, tikriti rajtaütésben amerikai katonák elfogták a megbuktatott diktátor egyik fő testőrét, és két másik emberét, s úgy vélik, közel állnak Szaddám kézre kerítéséhez is.

Udáj és Kuszáj Huszein múlt heti likvidálása óta - amiért a nyomravezető 30 millió dollárt kap az amerikai erőktől - jóval több iraki áll elő a Szaddám Huszein hollétére vonatkozó információkkal. "Nem sok helye maradt a rejtőzködésre" - jelentette ki a hadsereg egyik szóvivője. A nyomravezetésért, vagy a diktátor halálának bizonyítékáért 25 millió dollárt ígérnek.
Alig néhány órán múlt, hogy az amerikai erőknek nem sikerült elfogniuk a bujkáló Szaddám Huszein volt iraki elnököt - közölte Richard Armitage amerikai külügyminiszter-helyettes, aki világossá tette: habozás nélkül meg fogják ölni Szaddám Huszeint, ha elfogásakor amerikai katonák életét sodorná veszélybe. Donald Rumsfeld védelmi miniszter szerdán a kongresszusban kijelentette: a Pentagon tisztségviselői a helyszínen tartózkodó parancsnokokra bízták annak eldöntését, hogy élve vagy halva fogják-e el az iraki vezetőket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Megvan, milyen néven és mikor nyit a volt Tilos az Á

Megvan, milyen néven és mikor nyit a volt Tilos az Á