Tetszett a cikk?

Khomeini ajatollahnak, az iráni iszlám forradalom elhunyt vezérének legidősebb unokája az iraki Nedzsef városból akarja támadni az iráni rendszert. Lapértesülés szerint az iráni titkosszolgálat a "tiszteletlen" utód likvidálását tervezi.

A síiták szent városából készítette elő nagyapja, Ruhollah Moszavi Khomeini egykoron az iráni iszlám forradalmat. A 46 éves Huszein Khomeini a Londonban megjelenő as-Sark al-Auszat című arab nyelvű újságnak úgy nyilatkozott, hogy "Iránnak új, demokratikus rendszerre van szüksége, ahol a vallást nem az emberek elnyomására használják fel". Szerinte az államot és a vallást szét kell választani Iránban.
Nagyapja minden, az állam élére került utódja visszaélt Khomeini nevével, hogy törvényesítse igazságtalan uralmát - jelentette ki, és hozzátette: hamarosan újabb forradalomra számít Iránban. A reformokkal és az iráni diákmozgalommal rokonszenvező Huszein Khomeini az egykoron nagyapja által lakott házba költözött be Nedzsefben. Az as-Sark al-Auszat úgy tudja: a múlt héten iráni titkos ügynökök utaztak Irakba, hogy végezzenek az Iránban máig tisztelt ajatollah unokájával. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat

Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon