Tetszett a cikk?

Szabotázs okozta a grúz energiaügyi minisztérium szerint a hétfői áramkimaradást, amely az ország területének 80 százalékát sújtotta. A miniszter szerint az ország nyugati részében található nagyfeszültségű távvezetékeket rongálták meg a tettesek; kora délutánra helyreállt az áramszolgáltatás.

Mindent megtesznek az egész grúz áramszolgáltatást célba vevő szabotázsakció elkövetőinek felkutatásáért - mondta Mamuka Nikolaisvili miniszter az AFP francia hírügynökségnek. Helyi idő szerint kora délutánra a fővárosban, Tbilisziben, majd fokozatosan az egész országban helyreállt az áramszolgáltatás.
Tbilisziben közlekedési káoszt idézett elő az áramszünet, mivel nem járt a metró és a trolibusz. A városban a vízszolgáltatás is szünetelt. Nagyobb baj azért nem történt, mert a gyakori áramkimaradások miatt a fontos közintézményeknek, repülőtereknek, kórházaknak és sok családnak is saját áramtermelő dízelgenerátorai vannak. A fővárosban főként télen csak napi öt-hat órán át van áramszolgáltatás, vidéken még ennél is sokkal rosszabb a helyzet.
A hétfő reggeli áramkimaradást megelőzően pénteken már volt egy hasonló eset a fővárosban. A kaukázusi volt szovjetköztársaságban gyakoriak az áramkimaradások, de arra, hogy egyszerre csaknem az egész országban megbénuljon az energiaszolgáltatás, még nem volt példa. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajnali mínuszok és sok napsütés várható a hétvégén

Hajnali mínuszok és sok napsütés várható a hétvégén

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Marabu Féknyúz: Rátok vár a Fudan egyetem!

Marabu Féknyúz: Rátok vár a Fudan egyetem!