Szabotázs okozta a grúz energiaügyi minisztérium szerint a hétfői áramkimaradást, amely az ország területének 80 százalékát sújtotta. A miniszter szerint az ország nyugati részében található nagyfeszültségű távvezetékeket rongálták meg a tettesek; kora délutánra helyreállt az áramszolgáltatás.

Mindent megtesznek az egész grúz áramszolgáltatást célba vevő szabotázsakció elkövetőinek felkutatásáért - mondta Mamuka Nikolaisvili miniszter az AFP francia hírügynökségnek. Helyi idő szerint kora délutánra a fővárosban, Tbilisziben, majd fokozatosan az egész országban helyreállt az áramszolgáltatás.
Tbilisziben közlekedési káoszt idézett elő az áramszünet, mivel nem járt a metró és a trolibusz. A városban a vízszolgáltatás is szünetelt. Nagyobb baj azért nem történt, mert a gyakori áramkimaradások miatt a fontos közintézményeknek, repülőtereknek, kórházaknak és sok családnak is saját áramtermelő dízelgenerátorai vannak. A fővárosban főként télen csak napi öt-hat órán át van áramszolgáltatás, vidéken még ennél is sokkal rosszabb a helyzet.
A hétfő reggeli áramkimaradást megelőzően pénteken már volt egy hasonló eset a fővárosban. A kaukázusi volt szovjetköztársaságban gyakoriak az áramkimaradások, de arra, hogy egyszerre csaknem az egész országban megbénuljon az energiaszolgáltatás, még nem volt példa. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Sztrájkra készül a PDSZ az elfogadott túlóratörvény miatt

Sztrájkra készül a PDSZ az elfogadott túlóratörvény miatt

Megdőlt egy népszerű tévhit a rejtvényfejtésről

Megdőlt egy népszerű tévhit a rejtvényfejtésről

"Orbán áll ott, mint egy faszent"

"Orbán áll ott, mint egy faszent"

Blokkolták a tüntetők a Lánchidat

Blokkolták a tüntetők a Lánchidat

Elegáns vacsorát szerveztek hajléktalanoknak

Elegáns vacsorát szerveztek hajléktalanoknak