Tetszett a cikk?

Pekingben csütörtökön folytatódtak a hatoldalú tárgyalások az észak-koreai nukleáris probléma rendezéséről. Egyes hírek szerint Észak-Korea várhatóan ma ad választ a felszólításokra és nem kizárt, hogy "új javaslatot" tesz az Egyesült Államoknak.

A második tárgyalási nap kezdete előtt az amerikai, a dél-koreai és a japán küldöttség vezetője találkozott az Egyesült Államok pekingi nagykövetségén - közölte egy dél-koreai szóvivő.
A szerdai nap az álláspontok ismertetésével kezdődött, előrelépés azonban nem történt, annak ellenére, hogy az amerikai és az észak-koreai delegáció félórás, nem hivatalos külön találkozót is tartott. Washington az észak-koreai nukleáris program leállítását követeli, és ettől teszi függővé a Phenjannak nyújtandó gazdasági segélyt, Észak-Korea viszont ragaszkodik ahhoz, hogy előbb a két ország kössön megnemtámadási egyezményt.
A Kyodo japán hírügynökség értesülése szerint Észak-Korea várhatóan ma ad választ a felszólításokra és nem kizárt, hogy "új javaslatot" tesz az Egyesült Államoknak. A Kyodo úgy tudja, hogy elképzelhető a két küldöttség csütörtöki újabb találkozója, bár az amerikai fél kizárta annak lehetőségét, hogy hivatalos kétoldalú megbeszéléseket tartsanak a pekingi tárgyalások idején, ahogyan ezt Észak-Korea szeretné. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szétnézett Csernobilban az egyik legjobban működő robot

Szétnézett Csernobilban az egyik legjobban működő robot

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Magyarországon az új Ford Mustang Mach 1

Magyarországon az új Ford Mustang Mach 1