Tetszett a cikk?

Felmentette a jakartai kormány megdöntésére irányuló összeesküvés irányításának vádja alól Abu Bakar Bashir indonéz muzulmán vallási vezetőt kedden egy dzsakartai bíróság; a testület arra sem talált bizonyítékot, hogy ő lenne a vezetője a Dzsemáa Iszlámija nevű terrorszervezetnek.

A testület ugyanakkor bűnösnek találta őt abban, hogy tudott az összeesküvésről, és ezért négy évi börtönbüntetésre ítélte Muhammad Saleh bíró a hosszú és gyakran ellentmondásos keddi ítélethirdetésben kijelentette: Nincs elég bizonyíték arra, hogy a vádlott összeesküvést szervezett és vezetett volna a kormány megdöntésére. De bebizonyosodott, hogy tudott erről az összeesküvésről. Az ítéletet a 65 éves Bashir több száz híve üdvrivalgással fogadta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bányászatot is védelmezi a kormány

A bányászatot is védelmezi a kormány

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős