Tetszett a cikk?

Szerdán Stockholm egyik áruházában egy ismeretlen tettes hasba szúrta Anna Lindh svéd külügyminisztert. Anna Lindh csütörtök reggel sérüléseibe belehalt. Svéd politikus ellen legutóbb 1986. február 28-án követtek el merényletet, amikor Stockholmban meggyilkolták Olof Palme svéd miniszterelnököt. Olvassa el a jelentős politikusok ellen 2002 2003-ban elkövetett halálos végű merényletekről szóló összeállításunkat!

2002. február 14. - A kabuli repülőtéren az elutazásukra napok óta váró dühödt zarándokok agyonverték Abdul Rehmant, az afgán átmeneti kormány légiforgalmi és turisztikai miniszterét.
2002. március 16. - Két ismeretlen fegyveres agyonlőtte a kolumbiai Cali városának érsekét, Isaías Duarte Cancinót. Az egyházi vezető kórházba szállítás közben belehalt sebeibe.
2002. május 6. - Hilversum városában fejbe lőtték Pim Fortuynt, a Leefbaar Nederland (Élhető Hollandia) nevű holland szélsőjobboldali mozgalom vezérét, aki belehalt sérüléseibe.
2002. július 6. - Kabul központjában levő hivatala előtt ismeretlen fegyveresek meggyilkolták Abdul Kadirt, Afganisztán - 2002. június 22-én hivatalba lépett - pastu nemzetiségű alelnökét, a kormány közmunkaügyi miniszterét.
2003. március - Megtalálták a 2000. augusztus 25-én eltűnt Ivan Stambolic szerb elnök holttestét. A politikus elrablását és kivégzését Rade Markovicnak, a milosevici titkosszolgálat egykori teljhatalmú főnökének parancsára hajtotta végre az ún. vörössapkás osztag öt tagja.
2003. március 12. - Belgrádban merénylet áldozata lett Zoran Gyingyics szerb miniszterelnök, akit a kormány épülete előtt, szolgálati gépkocsijából kiszállva ért a két távolról leadott lövés. A kormányfő belehalt sérüléseibe. A merénylet kitervelését és elkövetését az ún. zimonyi klán tagjai és az egykori titkosszolgálati kommandó, az ún. vörössapkás osztag 15 tagja hajtotta végre. (A szerb miniszterelnök ellen február 21-én sikertelen merényletet kíséreltek meg.)
2003. augusztus 27. - Pokolgépes merényletben megölték a Dagesztáni Köztársaság külkapcsolatokért, valamint nemzetiségi és tájékoztatási ügyekért felelős miniszterét, Mohamed-Szaleh Guszajevet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bekerül az alapcsomagba a Pesti TV

Bekerül az alapcsomagba a Pesti TV

Benedek Tiborral közös képpel emlékezett Epres Panni a házassági évfordulójukról

Benedek Tiborral közös képpel emlékezett Epres Panni a házassági évfordulójukról

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz