Tetszett a cikk?

Elhalasztotta az október 7-re tervezett kaliforniai kormányzóválasztást hétfőn a San Franciscó-i fellebbviteli bíróság. A bíróság szerint a szavazást azért nem lehet a tervezett időpontban megtartani, mert bizonyos választókörzetekben még az idejétmúlt lyukasztós rendszerű szavazógépek működnek.

A bíróság döntése szerint a szavazást azért nem lehet a tervezett időpontban megtartani, mert bizonyos választó körzetekben még az idejétmúlt lyukasztós rendszerű szavazógépek működnek. A döntés végrehajtását a bíróság egy héttel elhalasztotta, időt adva arra, hogy az ellen a Legfelsőbb Bírósághoz fellebbezést nyújthassanak be.
Az október 7-re tervezett szavazást azért írták ki, mert az államban az elmúlt időszakban erőteljesen megnőtt az elégedetlenség az eddigi kormányzó, Gray Davis működése miatt. A két lépcsős szavazás során egyrészt döntenének arról, hogy valóban elmozdítsák-e tisztéből Davist, majd arról, hogy a helyére pályázó 135 jelölt közül kit tartanak legalkalmasabbnak a tisztség betöltésére. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Human Rights Watch: Életeket veszélyeztetnek az egészségügy hiányosságai Magyarországon

Human Rights Watch: Életeket veszélyeztetnek az egészségügy hiányosságai Magyarországon

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon