Tetszett a cikk?

Az izraeli hadsereg álcázott kommandója megölte szerdán az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezett két tagját. Izraeli katonák egy másik akcióban elfogták rejtekhelyén a radikális csoport egyik helyi vezetőjét, s őrizetbe vettek további három palesztint a Jordán folyó nyugati partján.

A titkos különítmény a túl-karmi menekülttáborban lőtte le az Iszlám Dzsihád egyik aktivistáját, a 26 éves Mázen el-Badavit. Izrael már régóta körözte őt. Az akcióban még négy palesztin megsebesült, egyikük később életét vesztette. Izraeli katonai források szerint a kommandósok csak azután nyitottak tüzet Badavira és egy másik körözött személyre, hogy ellenálltak az őrizetbe vételnek.
Az izraeli erők néhány órával később a dzseníni menekülttáborban egy autó alatt kialakított rejtekhelyen, nyomkövető kutyák segítségével elfogták az Iszlám Dzsihád helyi vezetőjét, Sejk Baszam Szádit. Az izraeliek három további palesztint egy másik menekülttáborban vettek őrizetbe a Jordán folyó nyugati partján. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két éve megnyerte a lottófőnyereményt, mára hajléktalan lett a milliomosból

Két éve megnyerte a lottófőnyereményt, mára hajléktalan lett a milliomosból

Előre a jövőbe – Így váltsunk elektronikus aláírásra!

Előre a jövőbe – Így váltsunk elektronikus aláírásra!

Feitl István: Ki volt Rákosi Mátyás?

Feitl István: Ki volt Rákosi Mátyás?