Tetszett a cikk?

Fegyveres támadás érte pénteken egy ellenzéki tüntetés részvevőit a grúziai Zugdidi városban. Az első jelentések szerint többen megsebesültek, halálos áldozatról nem érkezett hír.

Mintegy ötven civil ruhás fegyveres támadta meg automata fegyverekkel és kézigránátokkal a városi stadionba egybegyűlt több száz fős tömeget, a Mihail Szaakasvili volt igazságügy-miniszter vezette Nemzeti Mozgalom híveit – szól a grúz Rusztavi televízió híradása. Más források egyelőre nem erősítették meg a tévéállomás hírét. A támadók célja valószínűleg a tüntetés feloszlatása volt, mivel nem emberre céloztak, hanem a levegőbe és a földbe lőttek, kézigránátjaikat nem használták – számolt be a tévé riportere, aki szerint a stadionban tartózkodó rendőrök tétlenül nézték a történteket. A tudósító jelentésében nincs utalás arra, hogy kik hajthatták végre a támadást és az sem derül ki egyértelműen, hogyan történtek a sérülések.
A vasárnapi törvényhozási választások óta ellenzéki tüntetések hulláma söpör végig a kaukázusi országon. Az ellenzék az Eduard Sevardnadze elnök vezette kormánykoalíciót választási csalással vádolja. Végleges eredményt még nem közöltek, a pénteken nyilvánosságra hozott utolsó részeredmény szerint az Új Grúziáért nevű kormánykoalíció szerezte a legtöbb szavazatot.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Telefonon kért elnézést Laár Andrástól a Párbeszéd elnöke

Telefonon kért elnézést Laár Andrástól a Párbeszéd elnöke

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz