Tetszett a cikk?

Az új törvény elrendeli, hogy a kormány szervezzen önvédelmi tanfolyamokat a légi utaskísérők számára.

Minden légi irányítási munkahely egy évig törvényi védelmet élvez a privatizációval szemben, és az áruszállító repülőgépeken dolgozó pilótáknak engedélyezik a fegyverviselést - egyebek között ezeket tartalmazza az új, 60 milliárd dolláros amerikai repülési törvény.A törvény 14 milliárd dollárt biztosít repülőtér-építési tervekre, egyebek között több száz millió dollárt arra, hogy segítse a helyi kisközösségeket a repülési szolgáltatásokhoz való hozzáférésben. A terv emellett 2 milliárd dollárt különít el pokolgépek kiszűrésére alkalmas berendezésekre.Az új törvény elrendeli, hogy a kormány szervezzen önvédelmi tanfolyamokat a légi utaskísérők számára, egyéves határidővel. Az utaskísérők szakszervezete ezzel kapcsolatban elégedetlenségének adott hangot, mert a képzés önkéntes és a jelentkezőknek szabadidejükben kell a tanfolyamot elvégezni. A törvény másik, az áruszállító gépek pilótáinak fegyverviselésére vonatkozó része ugyancsak bírálatot kapott: az amerikai légi áruszállítási illetékesek szerint a fegyver a pilótafülkében veszélyforrás lehet.A privatizációs kérdések kapcsán a kormány úgy véli, hogy a több mint 200 repülőteret, amelyeknek légi irányító tornyain már magánfoglalkoztatású alkalmazottak dolgoznak, harmadába kerül üzemeltetni és nagyobb tervezési rugalmassággal is működnek. Ugyanakkor a légi irányítók országos szövetsége és a kongresszusi bírálók szerint a magánirányítású tornyok kevésbé biztonságosak, mert az ellenőrzés nem annyira szigorú. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható