Londoni lapértesülés szerint a Kelly-ügyben nem állapították meg a kormányfő felelősségét; kedden este pedig a felsőoktatási reformot is elfogadták a parlament alsóházában.

A The Sun állítása szerint már megismerte a szerda délutánig szigorúan titkos ún. Hutton jelentést, vagyis a Lord Hutton felsőházi lordbíró által David Kelly néhai védelmi minisztériumi fegyverzeti főtanácsadó tavaly júliusi öngyilkosságának körülményeiről összeállított vizsgálati eredményét. A lap szerint a független bírói jelentés a kormányfőt és védelmi miniszterét nem, csak a BBC-t marasztalja el. Tony Blair már korábban világossá tette: lemond, ha kiderül, hogy Kelly nevének nyilvánosságra hozatalában - mely a tanácsadó öngyilkosságához vezetett - közvetlen felelőssége van.Kedd este a brit kormánytöbbség megnyerte a felsőoktatási tandíjreform tervezetéről tartott alsóházi végszavazást, amelynek kimenetele egészen az eredmény kihirdetéséig bizonytalan volt. A szavazás kimenetelét és a miniszterelnök sorsát a munkáspárti kormány hat és fél évi országlásának eddigi legnagyobb alsóházi frakciólázadása tette kérdésessé. A tandíjreform mellett - és ezzel az alsóházban 161 fős többséggel rendelkező kormány maradása mellett is - 316-an szavaztak 311 ellenvokssal szemben. Az első londoni kommentárok szerint Blair tekintélye így is komolyan károsodott azáltal, hogy csak minimális előnnyel volt képes megnyerni a szavazást. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Hajnalban is robbantottak és lőttek a tegnap megtámadott nairobi szállodában

Hajnalban is robbantottak és lőttek a tegnap megtámadott nairobi szállodában

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Holttestet találtak a Dunában

Holttestet találtak a Dunában