Tetszett a cikk?

Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy korábban kétségbe vonta a holokauszt létét Romániában.

Mint arról az erdélyi Krónika is tudósít, Tudor az Arad Communications választási tanácsadó cég elnökéhez, az izraeli Ejal Aradhoz intézett levelében írja: a zsidóüldözés korábbi tagadása tévedés volt a részéről."Beismerem, hogy az Antonescu-kormány (a második világháború időszakában hatalmon volt román fasiszta diktatórikus rezsim) felelős volt 400 ezer zsidó meggyilkolásáért. Bocsánatot kérek valamennyi zsidótól, akit valaha is megbántottam ironikus nyilatkozataimmal. Ez vagyok én. Megváltoztam" - áll a PRM-elnök levelében, aki jelezte, hogy a jövőben megakadályozza pártja tagjainak antiszemita megnyilvánulásait.A levél összefüggésben áll azzal a hírrel, amely szerint a PRM-vezér számára nehézségekbe ütközik az Arad Communications választási tanácsadó céggel aláírandó szerződése, mivel Ejal Aradot a Nagy-Románia Párt rossz megítélése miatt a romániai zsidó közösség arra kéri: ne működjön együtt a párttal.A román politikus néhány évvel ezelőtt még nyíltan antiszemita és magyargyűlölő álláspontot vallott, egy alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a magyarokat és a zsidókat stadionokba kellene terelni, és ott meg kellene semmisíteni őket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját