Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy korábban kétségbe vonta a holokauszt létét Romániában.

Mint arról az erdélyi Krónika is tudósít, Tudor az Arad Communications választási tanácsadó cég elnökéhez, az izraeli Ejal Aradhoz intézett levelében írja: a zsidóüldözés korábbi tagadása tévedés volt a részéről."Beismerem, hogy az Antonescu-kormány (a második világháború időszakában hatalmon volt román fasiszta diktatórikus rezsim) felelős volt 400 ezer zsidó meggyilkolásáért. Bocsánatot kérek valamennyi zsidótól, akit valaha is megbántottam ironikus nyilatkozataimmal. Ez vagyok én. Megváltoztam" - áll a PRM-elnök levelében, aki jelezte, hogy a jövőben megakadályozza pártja tagjainak antiszemita megnyilvánulásait.A levél összefüggésben áll azzal a hírrel, amely szerint a PRM-vezér számára nehézségekbe ütközik az Arad Communications választási tanácsadó céggel aláírandó szerződése, mivel Ejal Aradot a Nagy-Románia Párt rossz megítélése miatt a romániai zsidó közösség arra kéri: ne működjön együtt a párttal.A román politikus néhány évvel ezelőtt még nyíltan antiszemita és magyargyűlölő álláspontot vallott, egy alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a magyarokat és a zsidókat stadionokba kellene terelni, és ott meg kellene semmisíteni őket. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bohóc a kereszten

Bohóc a kereszten

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

Ez de jó: jelezni fog a Google Maps, ha traffipaxot lát

Ez de jó: jelezni fog a Google Maps, ha traffipaxot lát

Újítást tesztel a BKK a jegyautomatáknál

Újítást tesztel a BKK a jegyautomatáknál

Ötven autóval tüntettek a túlóratörvény ellen Nagykanizsán

Ötven autóval tüntettek a túlóratörvény ellen Nagykanizsán

A portás vette át a kormányhivatalban a szegedi közszolgák petícióját

A portás vette át a kormányhivatalban a szegedi közszolgák petícióját