Tetszett a cikk?

A román honvédelmi minisztérium fegyverkezési osztálya által kiadott Tehnica Militara (Haditechnika) című lap cáfolat nélkül publikálta az Amerikai Tudósok Szövetségének (Federation of American Scientists – FAS) jelentését - írja az Adevarul román napilap.

A FAS internetes oldalán található lista harminchárom ország nevét tartalmazza. Ezek rendelkeznek tömegpusztító fegyverekkel, vagy be tudják szerezni azokat, és a célba juttatásukhoz szükséges rakétákat. A listán a három hagyományos kategóriába - atombomba, vegyi fegyverek, biológiai fegyverek – sorolták be az országokat. Románia csak a biológiai fegyverekkel rendelkező országok listáján szerepel, Bulgáriával és Kubával együtt.A szervezetet 1945-ben alapították az atombomba előállítására beindított Manhattan Terven dolgozó szakértők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!