A négy felismerhetetlen és egyelőre azonosítatlan holttestre az Abu-Garib és Fallúdzsa közötti út mentén találtak rá.

Bár az emberi maradványokat még nem sikerült azonosítani, az amerikai külügyi tárca kapcsolatba lépett az Irakban még pénteken eltűnt hét amerikai polgári személy hozzátartozóival – közölte Brenda Greenberg külügyi szóvivő.Arról már korábban is beszámoltak amerikai televíziós csatornák, hogy feltehetően négy, a múlt héten eltűnt amerikai polgári személy holttestét találtak meg Bagdadtól nyugatra egy árokban, nem messze attól a helytől, ahol nyomuk veszett. Az NBC televízió úgy értesült, hogy a négy holttest feltehetően a Kellogg Brown and Root (KBR), a Halliburton olajipari konzorcium leányvállalatának polgári alkalmazottaié, bár a KBR egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az áldozatok azonosak-e cég múlt héten eltűnt alkalmazottaival.Az NBC szerint egy iraki vezette a szövetséges erőket az árokhoz, ahol a holttesteket megtalálták. Irakban két amerikai katona és hét polgári személy szerepel az eltűntek listáján. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Adventi irodalmi naptár - december 13.

Adventi irodalmi naptár - december 13.

Papíron még Vona a Jobbik elnöke

Papíron még Vona a Jobbik elnöke

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

A világ címlapjain a tegnapi budapesti balhék

A világ címlapjain a tegnapi budapesti balhék

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója