Tetszett a cikk?

A négy felismerhetetlen és egyelőre azonosítatlan holttestre az Abu-Garib és Fallúdzsa közötti út mentén találtak rá.

Bár az emberi maradványokat még nem sikerült azonosítani, az amerikai külügyi tárca kapcsolatba lépett az Irakban még pénteken eltűnt hét amerikai polgári személy hozzátartozóival – közölte Brenda Greenberg külügyi szóvivő.Arról már korábban is beszámoltak amerikai televíziós csatornák, hogy feltehetően négy, a múlt héten eltűnt amerikai polgári személy holttestét találtak meg Bagdadtól nyugatra egy árokban, nem messze attól a helytől, ahol nyomuk veszett. Az NBC televízió úgy értesült, hogy a négy holttest feltehetően a Kellogg Brown and Root (KBR), a Halliburton olajipari konzorcium leányvállalatának polgári alkalmazottaié, bár a KBR egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az áldozatok azonosak-e cég múlt héten eltűnt alkalmazottaival.Az NBC szerint egy iraki vezette a szövetséges erőket az árokhoz, ahol a holttesteket megtalálták. Irakban két amerikai katona és hét polgári személy szerepel az eltűntek listáján. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!