Tetszett a cikk?

Az ukrán médiahatóság kötelezővé tette az ország tévé- és rádióállomásainak, hogy április közepétől csak ukrán nyelven sugározhatják programjaikat. A regionális tévék és rádiók azonban más nyelveken is adhatnak műsorokat.

Borisz Holod, a testület elnöke szerdán Kijevben azt hangoztatta, hogy az ukrán nyelv használatára az ukrán nemzet megőrzése érdekében van szükség. Hozzátette, hogy a hatóság nem azonnal kötelezi a szolgáltatókat az átállásra, hanem folyamatosan, szerződéseik lejártával.A régióközi, megyei és helyi tévék, valamint rádiók ugyanakkor továbbra is sugározhatnak majd más nyelven műsorokat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!