Tetszett a cikk?

A helyi vámosok egy teherautó rutinellenőrzése során bukkantak rá a vegyi anyagokra, amelyeket kábítószerként, de cipőragasztásra is használnak.

A szállítmány egy olaszországi cég tulajdona, a címzett pedig egy kolozsvári cég - írja a kolozsvári Szabadság. A kamion sofőrje nem tudott semmiféle szállítmánykísérő iratot felmutatni, és a kolozsvári cég sem rendelkezett engedéllyel az anyagok árusítására, szállítására. Az olasz és a kolozsvári cég ügyintézőit így csempészés gyanújával vizsgálják, és ha vétkesnek találják őket, háromtól tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.A két cég cipőgyártással foglalkozik, így a fenti anyagokra valóban szükségük volt. Ám nem tudták, hogy a szállítmányt be kellett volna jelenteni a rendőrségen, mivel a fenti anyagok összekeverése során a kábítószer-gyártásban használatos szerek nyerhetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!