Tetszett a cikk?

Olasz sajtóbeszámolók szerint a túszejtők közölték, hogy minden 48 óra elteltével újabb foglyot végeznek ki, ha követeléseik nem teljesülnek. Az olasz külügyminisztérium nem erősítette meg a hírt.

A magukat Mohamed Próféta Zöld Zászlóaljának nevező szélsőséges, minden jel szerint szunnita csoport fegyveresei hétfőn raboltak el négy olasz állampolgárt, akik egy amerikai biztonsági cégnek dolgoztak. A négy olasz egyikét, a 36 éves Fabrizio Quattrocchit szerdán tarkólövéssel kivégezték az Irakban állomásozó olasz csapatok kivonását követelő emberrablók.Eközben az olasz kormány Irakba küldött különmegbízottja, Gianni Castellaneta nagykövet és a titkosszolgálatok megpróbáltak kapcsolatba lépni a túszejtőkkel. Az ügy azonban nagyon nehezen halad előre.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!