Tetszett a cikk?

A huszonegy halott mellett több mint száz fogoly sebesült meg kedden az iraki főváros egyik börtönét ért aknatámadásban.

Mark Kimmit tábornok, az Irakot megszálló erők hadműveleti parancsnokhelyettese bagdadi sajtóértekezletén közölte, hogy legalább 18 akna csapódott be a koalíciós erők által működtetett bagdadi börtönbe. Az első jelentések szerint a támadás valamennyi halálos áldozata börtönfogoly.Az amerikai katonai vezető nem tudta megmondani, hogy az áldozatok közönséges bűnözők vagy gerilla tevékenységért lefogott személyek voltak-e.A koalíciós erők mintegy 6700 személyt biztonsági okokból és több száz köztörvényes bűnözőt tartanak fogva a bagdadi repülőtéren és az Abu Garib börtönben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!