Tetszett a cikk?

Többen meghaltak és sokan megsebesültek szerdán a szaúdi fővárosban öngyilkos autórobbantás következtében. A merénylet célpontja a szaúdi biztonsági szolgálatoknak otthont adó épület volt.

A szaúdi rendőrség szerint két, autóba rejtett pokolgép robbant fel, amelyek következtében legalább két ember életét vesztette, több tucatnyian pedig megsebesültek. Szemtanúk korábban tíz halálos áldozatról számoltak be. A biztonsági szolgálatok székházának otthont adó központi városrészben fekszik a szaúdi külügyminisztérium, az állami televízió és a tájékoztatási minisztérium épülete is.A múlt héten a terrorizmus ellen hadat viselő szaúdi hatóságok öt, gépkocsiba rejtett pokolgépet hatástalanítottak Rijádban, s feltételezett muszlim szélsőségesek megöltek öt szaúdi rendőrt. Az Egyesült Államok amerikai és nyugati érdekeltségeket fenyegető merényletek veszélyére hivatkozva kivonta a sivatagi királyságból diplomáciai képviseletének nélkülözhető munkatársait és az ország elhagyására hívta fel az amerikai állampolgárokat.Öngyilkos merénylők tavaly két nagyszabású pokolgépes merényletet is elkövettek a szaúdi fővárosban. A májusi és novemberi támadások összesen félszáz emberéletet követeltek, köztük a merénylőkét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!