Tetszett a cikk?

Tízezres tömeg követelte Robert Kocsarján elnök lemondását és az április eleje tartó tüntetéseken őrizetbe vettek szabadon bocsátását szerdán az örmény fővárosban.

Újságírók becslése szerint 10-12 ezer ember vonult az utcákra, hogy részt vegyen az április eleje óta ismétlődő ellenzéki demonstrációkban. A tüntetők mindenekelőtt új elnökválasztást követeltek.

Az ellenzék több, az április 12-ei demonstráció alkalmával őrizetbe vett tüntető szabadon bocsátását, a főügyész és a védelmi miniszter menesztését és népszavazás kiírását követeli, amelynek tárgya egyben az elnökkel szembeni bizalmatlansági indítvány volna. "Április 13-a óta (...) rendőrállamban élünk, melyet a terror irányít" - mondta a város központjában összegyűlt tüntetők előtt Aram Szarkiszján ellenzéki pártvezető.Ellenzéki becslések szerint az április 12-ei, erővel szétoszlatott tüntetés volt a legnagyobb léptékű az április eleje óta ismétlődő tiltakozások sorában, részvevőinek számát az ellenzék 50 ezerre, a rendőrség ellenben 5-6 ezerre tette. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!