Tetszett a cikk?

Az al-Haramain mint jótékonysági szervezet neve szóba került a Magyarországon nemrég leleplezett állítólagos merénylettervvel kapcsolatban is.

Egy az al-Kaida terrorhálózattal összefüggésbe hozott szaúd-arábiai szélsőséges szervezet vállalta azt a szerdai robbantást, amelynek következtében négyen életüket vesztették és 148-an megsebesültek Rijádban. Az erről szóló közleményt az al-Haramain Brigádok két, iszlám szélsőséges beállítottságú internetes oldalon tette közzé. Megfogalmazói hangsúlyozták: a támadás célpontjai Szaúd-Arábia terroristaellenes és biztonsági egységei voltak.Az al-Haramain, amelynek neve a mekkai és medinai szent helyekre utal, nem először adott hírt magáról: ez a szervezet vállalta a múlt év decemberében egy szaúdi biztonsági tiszt autójának felrobbantását. Az al-Haramain mint jótékonysági szervezet neve szóba került a Magyarországon nemrég leleplezett állítólagos merénylettervvel kapcsolatban is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!