Tetszett a cikk?

Az intézkedések a brit egyetemekre vagy tanfolyamokra jelentkező külföldieket, a Nagy-Britanniába házasulókat és - az EU-bővítés közeledtével - a kvótákkal szabályozott munkahelyekre pályázókat érintik.

A londoni belügyminisztérium közleménye szerint az oktatási rendszerben és a külföldiek házasságainak szabályozásában a kormány a bevándorlási szabályok mind nagyobb mértékű kijátszásának akarja elejét venni.A külföldi diákok nagy-britanniai tanulása évente három milliárd fonttal gyarapítja a brit gazdaságot, és ezt az üzletágat meg kell védeni a csalóktól. A tárca szerint még az év végéig kivizsgálják, hogy a magukat oktatási intézményként hirdető létesítmények valódi iskolák-e.A Home Office pedig fel akarja számolni a bevándorlási célú álházasságok gyakorlatát is. Az intézkedések között szerepel, hogy külföldiekkel csak kijelölt, a bevándorlási hivatallal szorosan együttműködő közjegyzői irodák előzetes engedélyével lehet majd házasságot kötni.A kormány csökkenteni fogja a nem EU-országokból érkező külföldiek munkavállalási kvótáit a mezőgazdaságban, a vendéglátásban és az élelmiszer-feldolgozásban, tekintettel új EU-államok felvételére. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!