Legalább háromezer halottja és még több sebesültje lehet a csütörtökön történt észak-koreai vonatszerencsétlenségnek. A vonatrobbanás térségében szükségállapotot hirdettek ki a hatóságok, s a hírek kiszivárgását a nemzetközi telefonvonalak megszakításával próbálják megakadályozni.

Az YTN dél-koreai hírtévé szerint két kőolajat és cseppfolyósított gázt szállító tehervonat ütközött össze és robbant fel egy észak-koreai állomáson néhány órával a kínai látogatásáról hazatérő Kim Dzsong Il észak-koreai vezető különvonatának áthaladása után.A sebesültek egy részét a határ túloldalán lévő kínai Tantung (Dandong) város kórházába szállították. Sokan a robbanás nyomán keletkezett tűzgolyótól szenvedtek égési sérüléseket. A határ kínai oldalán többen kétségbeesetten igyekeznek hírt kapni Észak-Koreába rendszeresen átjáró kereskedő hozzátartozóikról."Az állomás és környéke romokban hever, akár egy bombatámadás után. A törmelékeket a robbanás ereje magasan az égre lövellte és egészen a kínai határon fekvő Sinidzsu városig vetette" - jelentette szemtanúkat idézve a Yonhap dél-koreai hírügynökség. A hírt észak-koreai hivatalos forrás még nem kommentálta.A vonatszerencsétlenség helyszínének térségében szükségállapotot hirdettek ki - számolt be a Yonhap. A hírügynökség hozzátette: minden jel arra utal, hogy a térségben megszakították a nemzetközi telefonvonalakat, hogy ne szivároghassanak ki hírek a pusztító erejű robbanásról. "Hivatalos megerősítést még nem kaptunk a szerencsétlenségről. Most próbáljuk ellenőrizni a beérkezett információkat" - közölte a szöuli országegyesítési minisztérium szóvivője.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Varju László állítja, újra verték, a DK-s társait nem engedik oda hozzá

Varju László állítja, újra verték, a DK-s társait nem engedik oda hozzá

Konkurenciát csinált magának, rámehetett volna a cége, mégis világhírű lett

Konkurenciát csinált magának, rámehetett volna a cége, mégis világhírű lett

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

Tudományos felmérés készült arról, meddig hisznek a gyerekek a Mikulásban

Tudományos felmérés készült arról, meddig hisznek a gyerekek a Mikulásban

Eladó Ronaldo első sztárgázsis autója

Eladó Ronaldo első sztárgázsis autója

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről