Tetszett a cikk?

A két svájci és az izraeli arab túsz ép és egészséges, egy, az utóbbival együtt fogságba esett férfi sorsa azonban ismeretlen.

Az izraeli palesztin Nabíl George Razukot, aki az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (USAID) megbízásából az RTI amerikai cégnek dolgozott Nedzsefben, két héttel korábban fogták el. A kiszabadult túsz ép és egészséges - közölte Sally Johnson, az RTI alenöke. Razukkal együtt egy másik férfi, Ahmed Jaszin Tikati is fogságba esett, az ő sorsa azonban továbbra is ismeretlen. A bagdadi svájci nagykövetség tájékoztatása szerint korábban két svájci túszt is szabadon engedtek Dél-Irakban.Mintegy ötven külföldit raboltak el az elmúlt hetekben Irakban, többségüket épségben elengedték. Hodajjir Abbász iraki egészségügyi miniszter arról tájékoztatott: a csütörtökön, Bagdadban lelőtt férfi a dél-afrikai titkosszolgálat ügynöke volt, aki a szövetséges erők számára dolgozott. Korábbi értesülés szerint az áldozat spanyol állampolgár volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!