Tetszett a cikk?

"Gazdát cseréltek" a húsvétkor Irakban elrabolt olasz túszok, akikért az olasz sajtó szerint a kért kilencmillió eurós váltságdíjat már ki is fizették.

A pénteki olasz lapok titkosszolgálati forrásokra hivatkozva számoltak be arról, hogy a húsvétkor Irakban elrabolt három olasz, amerikai alkalmazásban álló biztonsági őrért, miután negyedik társukat április 14-én kivégezték a terroristák, "megadták, amit a túszejtők akartak", vagyis fejenként hárommillió eurót.Az olasz hatóságok azonban változatlanul tagadják, hogy bármiféle váltságdíjat fizettek volna vagy fizetnének a változatlanul tartó tárgyalások során - írta a Corriere della Sera milánói napilap, amely szerint az emberrablók most újabb követelésekkel állhattak elő.Az olasz lap szerint három iraki olasz túsz - Salvatore Stefio, Umberto Cupertino és Maurizio Agliana - sorsa most attól függ, hogy az új, kompomisszumkészebb terrorista csoporttal megkötött alkuból mennyi teljesül. Az olasz titkosszolgálat mindenesetre meg van győződve arról, hogy mindhárman életben vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!