Tetszett a cikk?

A lövések akkor dördültek, amikor Georgi Parvanov Irakban felkereste országa békefenntartó katonáit. Sérülés nem történt.

Az incidens a síiták lakta Kerbela városában történt, amikor Parvanov bolgár elnök és kísérete a lengyel, valamint a bolgár békefenntartók tábora között utazott – adták hírül vasárnap este Szófiában. Az államfő kíséretében lévő katonák, testőrök viszonozták az ismeretlen támadók tüzét. A lövöldözés rövid ideig tartott és senki sem sebesült meg.Parvanov látogatása során találkozott a bolgár egység katonáival, valamint Mieczyslaw Bieniek tábornokkal, az Irak középső és déli részén tevékenykedő nemzetközi hadosztály lengyel parancsnokával. A 485 bolgár katona Kerbelában járőrtevékenységet folytat, védelmezi a városházát és a rendőrparancsnokságot. A bolgár államfő várhatóan hétfőre virradóra tér vissza Szófiába. Az elnöki különgéppel nyolc bolgár katona is hazatér, és e gép szállítja haza egy pénteken lelőtt bolgár katona holttestét is.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!