Tetszett a cikk?

A támadásban egy járőröző ukrán katona meghalt, kettő pedig megsebesült – közölte az ukrán védelmi minisztérium. A lengyel katonák között nincs sérült.

Iraki fegyveresek három ukrán páncélozott katonai járművet támadtak meg az ország délkeleti részén fekvő az-Zubadíja város térségében. Két amerikai harci helikopter segítséget nyújtott a szorult helyzetbe került ukrán osztag járműveinek, egy harmadik pedig elszállította a helyszínről a sebesülteket. Az Irakban szolgáló 1650 fős ukrán kontingens első embervesztesége április 6-án történt a Kút város környékén lezajlott harcokban. További három ukrán katona is meghalt Irakban, ők azonban nem harci cselekmények következtében.Egy lengyel járőrosztagot is támadás ért szerdán Irakban, Kerbela város közelében, de a lengyel katonák közül senki sem sebesült meg - áll a lengyel vezetésű többnemzetiségű hadosztály szóvivőjének közleményében. Robert Strzelecki alezredes közölte: előbb robbanószerkezet lépett működésbe a lengyel járőrosztag gépjárműve mellett, majd az ismeretlen támadók tüzet nyitottak a járműre. A lengyel katonák viszonozták a tüzet, mire a támadók elmenekültek a helyszínről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!